Inloggen op MijnSBB

Wanneer inlogt op MijnSBB kom je op je persoonlijke dashboard vanwaar je alle zaken kunt regelen die betrekking hebben op jouw leerbedrijf. Voor nu is het doel om een stageplek of leerplaats aan te maken dus klik je op de tegel ‘’leerplaatsen’’. Volg hieronder de 7 stappen voor het aanmaken van een stageplek of leerbaan.

Naar MijnSBB Externe link

1. Opleiding selecteren

Selecteer de opleiding die van toepassing is. Je ziet hierbij alleen de opleidingen waarvoor je erkend bent. Vervolgens maak je de keuze of het om een leerbaan (bbl) of stage (bol) gaat.  Het is belangrijk dat je laat weten voor welke periode de stage of leerbaan beschikbaar is. Je kan ten alle tijden de leerplaats dupliceren dus neem precies de periode die van toepassing is op dit moment.

2. Adres en contactpersoon

Controleer het adres van de stageplek of leerbaan en vul aan wie de contactpersoon is voor de student die gaat over de stageplek of leerbaan.

3. Omschrijving werkzaamheden

Omschrijf wat de stagiair of leerling-werknemer gaat doen. Vertel hoe een werkdag eruitziet, op welke afdeling die gaat werken en welke taken de stagiair heeft. Benadruk wat die gaat leren, zo vorm je een goed beeld van de stageplek of leerbaan.

4. Vaardigheden

Gaat over het type stagiaire of leerling-werknemer die jij zoekt. Beschrijf hier over welke vaardigheden een stagiair of leerling-werknemer moet beschikken en leg uit waarom.

5. Aanbod leerbedrijf

Gaat over wat het leerbedrijf de stagiair of leerling-werknemer te bieden heeft. Probeer hier bijvoorbeeld duidelijk te maken wat het leerbedrijf naast de stage zelf nog meer te bieden heeft. Denk hierbij aan doorgroeimogelijkheden of bijvoorbeeld een gezellige kantine met tafeltennistafel.

6. Foto en video

Geeft jezelf de mogelijkheid om je bedrijf in beeld te brengen voor de student. Een foto of video zegt meer dan duizend woorden dus maak hier optimaal gebruik van.

7. Wervingstekst

Verzin een wervende tekst die de stageplek of leerbaan promoot bij de student of werkzoekende. Controleer de stageplek of leerbaan en sla deze op door op de button ''Leerplaats opslaan'' te klikken. Hiermee publiceer je gelijk de stageplek of leerbaan op Stagemarkt.nl. En als je ervoor hebt gekozen bij stap 1, ook op Leerbanenmarkt.nl.

De vacature is zichtbaar

Je hebt nu succesvol je stageplek of leerbaan gepubliceerd! Nu is het wachten tot de studenten/werkzoekenden gaan reageren. Let op: wanneer de stageplek of leerbaan is vervuld of niet meer beschikbaar is, zorg er dan voor dat je deze deactiveert zodat studenten altijd een actueel aanbod zien en niet achter het net vissen.

De vacature is nu zichtbaar op Stagemarkt.nl of Leerbanenmarkt.nl en kan gevonden worden door de student wanneer er wordt gezocht op opleiding, bedrijfsnaam, plaats of postcode.