Student en praktijkopleider van de opleiding tot specialist mode maatkleding

Online omgeving voor erkende leerbedrijven

In MijnSBB heeft u altijd en overal toegang tot uw erkenningsgegevens, meldt u nieuwe leerplaatsen aan voor Stagemarkt.nl en Leerbanenmarkt.nl, dient u ideeën in voor nieuw onderwijs en nog veel meer.

Naar MijnSBB

Diploma-waardering

De afdeling Diplomawaardering en onderwijsvergelijking van SBB is het expertisecentrum voor buitenlandse en Nederlandse vmbo- en mbo-diploma's.

U kunt er bijvoorbeeld terecht voor een verklaring over de waarde van uw oude mbo-diploma. Of voor een AC-verklaring, wanneer u in een gereglementeerd beroep in het buitenland wilt werken.

Student en praktijkopleider van de opleiding tot logistiek teamleider

Feiten en cijfers

In Nederland werken ruim 9 miljoen mensen, waarvan er 3,7 miljoen een opleiding volgden op het mbo. Deze vakmensen werken in veel verschillende sectoren. De vraag naar net afgestudeerde mbo-studenten is dan ook groot. Des te belangrijker om te zorgen dat het opleidingsaanbod zo veel mogelijk aansluit op de vraag uit de arbeidsmarkt.

Hoeveel mbo-instellingen zijn er? Hoeveel erkende leerbedrijven? Wat is de kans op stage, leerbaan en werk? Met welke trends en ontwikkelingen hebben sectoren te maken? We zetten het voor u op een rijtje.

Feiten en cijfers

Laat u inspireren

SBB heeft in samenwerking met MBO Raad, NRTO en UWV een inspiratiekaart opgesteld voor bij- en omscholing via het mbo voor kansrijke beroepen.

Veelgestelde vragen

Hebt u een vraag? Wij zetten de veelgestelde vragen voor u op een rijtje. Staat uw vraag er niet tussen? Bel of mail uw adviseur praktijkleren of neem contact op met de Servicedesk van SBB. Wij helpen u graag!