Student en praktijkopleider van de opleiding tot specialist mode maatkleding

Online omgeving voor erkende leerbedrijven

In MijnSBB heeft u altijd en overal toegang tot uw erkenningsgegevens, meldt u nieuwe leerplaatsen aan voor Stagemarkt.nl en Leerbanenmarkt.nl, dient u ideeën in voor nieuw onderwijs en nog veel meer.

Naar MijnSBB Externe link
Diplomawaardering en onderwijsvergelijking

Diplomawaardering

De afdeling Diplomawaardering en onderwijsvergelijking van SBB is het expertisecentrum voor buitenlandse en Nederlandse vmbo- en mbo-diploma's. U kunt er bijvoorbeeld terecht voor een verklaring over de waarde van een Nederlands mbo-diploma die is afgegeven voor 1997.
Lees meer

Student en praktijkopleider van de opleiding tot logistiek teamleider

Feiten en cijfers

In Nederland werken ruim 9 miljoen mensen, waarvan er 3,7 miljoen een opleiding volgden op het mbo. Deze vakmensen werken in veel verschillende sectoren. De vraag naar net afgestudeerde mbo-studenten is dan ook groot. Des te belangrijker om te zorgen dat het opleidingsaanbod zo veel mogelijk aansluit op de vraag uit de arbeidsmarkt.

Hoeveel mbo-instellingen zijn er? Hoeveel erkende leerbedrijven? Wat is de kans op stage, leerbaan en werk? Met welke trends en ontwikkelingen hebben sectoren te maken? We zetten het voor u op een rijtje.

Lees meer

Laat u inspireren

SBB heeft in samenwerking met MBO Raad, NRTO en UWV een inspiratiekaart opgesteld voor bij- en omscholing via het mbo voor kansrijke beroepen.

Veelgestelde vragen

Hebt u een vraag? Wij zetten de veelgestelde vragen voor u op een rijtje. Staat uw vraag er niet tussen? Bel of mail uw adviseur praktijkleren of neem contact op met de Servicedesk van SBB. Wij helpen u graag!