Het belang van leren in de praktijk

De 250.000 erkende leerbedrijven in ons land bieden een kwalitatief hoogwaardige leeromgeving, waar mbo-studenten, om- en bijscholers en leerlingen van het vmbo en vso/pro zich optimaal ontwikkelen in de praktijk.

De praktijkopleider leert studenten de fijne kneepjes van het vak en moedigt ze aan om het beste uit zichzelf te halen, op professioneel én op menselijk vlak. Dikwijls staat de praktijkopleider dag en nacht voor ze klaar.

Reden genoeg om het belang van hun inzet voor al die studenten te onderstrepen. Daarom kon iedereen tot 16 november 2022 leerbedrijven en praktijkopleiders voordragen om kans te maken op een sectorale of landelijke prijs.

De winnaars staan een jaar lang in de schijnwerpers.

Lees meer

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de titel beste leerbedrijf of praktijkopleider moeten de voorgedragen leerbedrijven en praktijkopleiders aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • erkend leerbedrijf zijn of als praktijkopleider werkzaam zijn bij een erkend leerbedrijf
  • de afgelopen drie jaar nog opgeleid hebben
  • de afgelopen drie jaar niet verkozen zijn tot landelijk, provinciaal of sectoraal winnaar

Jury en verloop

Een deskundige jury gaat nu voor elk van de negen sectoren de tien beste leerbedrijven en praktijkopleiders kiezen. De sectorkamerleden bepalen vervolgens wie er met de eretitel in hun sector vandoor gaan.

Deze sectorwinnaars strijden op het Dit is mbo Ambassadeursgala van maandag 15 mei 2023 (datum onder voorbehoud) om de gunst van de publieksjury. Het publiek kiest op deze feestelijke avond het leerbedrijf en de praktijkopleider die zich dan de allerbeste van Nederland mogen noemen.