U wilt uw erkenning uitbreiden

U bent al erkend leerbedrijf voor een of meer opleidingen, maar nu wilt u studenten ook voor andere opleidingen gaan begeleiden. Via MijnSBB controleert u de bestaande erkenning en vraagt u eventueel een uitbreiding van de erkenning aan.

Ideas on Stage

Voor de circa 500.000 mbo-studenten in ons land is leren in de praktijk een onmisbaar deel van hun opleiding. Dankzij de erkende leerbedrijven die in goede samenwerking met scholen stages en leerbanen creëerden, konden mbo-studenten hun opleiding vervolgen. Daarom organiseerden we Ideas on Stage.

Placeholder afbeelding

Financiële mogelijkheden

Mogelijk komt u in aanmerking voor een of meer van de volgende subsidies en fondsen.

Financiële mogelijkheden
Placeholder afbeelding

Kwalificaties en keuzedelen

Wat een mbo-student moet kennen en kunnen aan het eind van zijn opleiding ligt vast in het kwalificatiedossier. Op basis van de kwalificatiedossiers maken scholen hun onderwijsprogramma's. 

Een mbo-opleiding bestaat niet alleen uit een kwalificatie, maar ook uit een of meer keuzedelen. Met keuzedelen kan de student zijn vakmanschap verbreden of verdiepen. Ze beslaan in totaal 15% van de opleidingstijd.

Keuzedelen geven flexibiliteit. Ze kunnen snel worden ontwikkeld en spelen daarmee in op innovaties, maatschappelijke ontwikkelingen en behoeften van de landelijke of regionale arbeidsmarkt.

Studenten kunnen bij elk erkend leerbedrijf een keuzedeel uitvoeren. U hoeft dus geen uitbreiding van uw erkenning aan te vragen. Wel is het belangrijk dat u met de school afspreekt voor welke keuzedelen studenten bij u terechtkunnen.