U wilt uw erkenning uitbreiden

U bent al erkend leerbedrijf voor een of meer opleidingen. Maar nu wilt u studenten ook voor andere opleidingen gaan begeleiden of ook omscholers en bijscholers begeleiden. Via MijnSBB controleert u de bestaande erkenning en vraagt u eventueel een uitbreiding van de erkenning aan.

Naar MijnSBB Externe link

Verkiezing beste leerbedrijf en praktijkopleider

Welk erkend leerbedrijf heeft het leren in de praktijk zo goed voor elkaar dat het de titel beste leerbedrijf dik verdient? Voor welke praktijkopleider is werkelijk niets te gek als het om mbo-studenten, omscholers of bijscholers gaat?

Lees meer

Kwalificaties en keuzedelen

Wat een mbo-student moet kennen en kunnen aan het eind van zijn opleiding ligt vast in het kwalificatiedossier. Op basis van de kwalificatiedossiers maken scholen hun onderwijsprogramma's. 

Een mbo-opleiding bestaat niet alleen uit een kwalificatie, maar ook uit een of meer keuzedelen. Met keuzedelen kan de student zijn vakmanschap verbreden of verdiepen. Ze beslaan in totaal 15% van de opleidingstijd.

Keuzedelen geven flexibiliteit. Ze kunnen snel worden ontwikkeld en spelen daarmee in op innovaties, maatschappelijke ontwikkelingen en behoeften van de landelijke of regionale arbeidsmarkt.

Studenten kunnen bij elk erkend leerbedrijf een keuzedeel uitvoeren. U hoeft dus geen uitbreiding van uw erkenning aan te vragen. Wel is het belangrijk dat u met de school afspreekt voor welke keuzedelen studenten bij u terechtkunnen.

Financiële mogelijkheden

Mogelijk komt u in aanmerking voor een of meer van de volgende subsidies en fondsen.

Lees meer