Basisworkshop

In de basisworkshop leer je hoe je een sociaal veilige leeromgeving voor je stagiairs creëert. Deelname is voornamelijk zinvol als je zelf een stagiair begeleidt.

We besteden in de basisworkshop aandacht aan zes thema’s.

1. Succesvol starten

Hoe maak je een vliegende start met je nieuwe stagiair? Je ontdekt wat wel en niet werkt. Zo kunnen jullie samen goed aan de slag.

2. Motiveren

Welke factoren zijn van invloed op de motivatie van je stagiair? Hoe kom je erachter wat er speelt? Je leert hoe je er samen een leuke en leerzame tijd van maakt.

3. Feedback geven

Hoe geef je feedback en hoe komt dat aan bij jouw stagiair? Je leert hoe je op een positieve en opbouwende manier feedback geeft.

4. Instructie geven

Snapt jouw stagiair wat je uitlegt? Met de inzichten die je opdoet zet je jouw stagiair gemakkelijk en gericht aan het werk.

5. Eerlijk beoordelen

Je leert hoe je de stagiair eerlijk kunt beoordelen. We kijken ook hoe je de beoordeling vertaalt in een heldere tekst en eventueel een cijfer, zodat de stagiair hier echt iets aan heeft.

6. Begeleidingsgesprek voeren

Je leert hoe je een begeleidingsgesprek voert, waarbij je zowel de sterke punten als de verbeterpunten van de stagiair goed onderbouwt. Zo wordt het voor je stagiair helder hoe die de eindstreep haalt en geef je je stagiair een eerlijke kans.

Op locatie en online

Je kan op twee manieren deelnemen aan de workshop:

Deelname op locatie
De workshop bestaat uit drie bijeenkomsten van elk vier uur, waarin we telkens twee modules behandelen. De groep bestaat uit minimaal acht en maximaal twaalf deelnemers.

Digitaal
De workshop bestaat uit zes online bijeenkomsten van elk twee uur. Tijdens elke bijeenkomst bespreken we één module. De groep bestaat uit minimaal vier en maximaal zes deelnemers.

Begeleiden op maat

Deze verdiepingsmodule is geschikt wanneer je extra ondersteuning nodig hebt bij de begeleiding van kwetsbare doelgroepen. Deelname is alleen mogelijk als je zelf een stagiair begeleidt.

De workshop bestaat uit twee onderdelen:

  1. Omgaan met specifieke begeleidingsbehoeften
    Wat betekent het voor jou wanneer je stagiair extra begeleidingsbehoeften heeft? Weet je van jezelf hoe je daarmee omgaat? En welke invloed heeft dit op je stagiair?
  2. Aan de slag
    We werken met praktische oefeningen en voorbeelden uit de eigen praktijk. Aan het einde van de workshop beschik je over direct toepasbare handvatten voor een succesvolle stageperiode.

Deelname op locatie
De workshop bestaat uit twee bijeenkomsten van elk vier uur. De groep bestaat uit minimaal acht en maximaal twaalf deelnemers.

Kosten

De kosten van de workshops worden gesubsidieerd. Door je in te schrijven ga je de overeenkomst aan om deel te nemen aan alle onderdelen. Bij volledig afronden van een workshop, ontvang je een bewijs van deelname.

Heb je een leerbedrijf waar meerdere praktijkopleiders werken? Vanaf acht personen kunnen wij een Incompany workshop aanbieden. Vraag je adviseur praktijkleren naar de mogelijkheden. Je kan ook contact opnemen met team workshops via e-mail workshop@s-bb.nl of bel 088 - 338 00 00, keuze 2.