Voetballend mag Amsterdam misschien zijn weggegleden tot de middenmoot. Op het gebied van beroepsonderwijs is de hoofdstad koploper. De gemeente Amsterdam gaat jaarlijks namelijk 400 stageplekken voor mbo-studenten beschikbaar stellen. Van entree tot niveau vier en van het groen tot administratieve beroepen. Om de beroepspraktijkvorming voor zóveel studenten goed te laten verlopen hebben de gemeente en SBB een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Wie voor de gemeente Amsterdam werkt, werkt aan maatschappelijke opgaven in de grootste stad van ons land. Denk aan het ophalen van afval, het groenonderhoud of handhaving. Daarmee leveren mbo’ers een belangrijke bijdrage aan het wel een wee van de stad. Niet alleen zodat de 900.000 Amsterdammers prettig in de stad kunnen wonen, ook miljoenen toeristen profiteren ervan.

Unieke samenwerking

De samenwerking tussen SBB en de gemeente Amsterdam is uniek. Het is namelijk de eerste gemeente waar de samenwerkingsorganisatie een overeenkomst mee tekent. Jan Willem Mans (Regiomanager Groot-Amsterdam) is daar trots op: “Het is geweldig om te zien dat de gemeente Amsterdam het belang praktijkleren voor hun werkorganisatie inziet. Op meer dan 100 gemeentelocaties kunnen mbo-studenten aan de slag. Op alle niveaus en op allerlei vakgebieden. Daarmee levert de gemeente een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van Amsterdamse mbo-studenten en ze zijn daarmee een voorbeeld voor de rest van Nederland.”

Kwaliteit bewaken

Ook Hester van Buren (wethouder financiën, personeel, organisatie en dienstverlening) is content met de samenwerkingsovereenkomst. Hester: “In deze overeenkomst bewaken we de kwaliteit van de bijna vierhonderd mbo-stages die we jaarlijks aanbieden. Dat doen we, als grootste werkgever van de stad, in volle overtuiging, want mbo’ers zijn de motor van de Amsterdamse economie en onmisbaar voor onze stad. Met mbo-stages, waarbij mbo’ers praktijkervaring opdoen op plekken zoals Handhaving, Stadsloketten, GGD, Facilitair, Groen, sporthallen en zwembaden, maken we dankbaar gebruik van de unieke skills en ervaring die mbo’ers te bieden hebben!"