Beschrijver: De video gaat over om- en bijscholing van huidige en toekomstige medewerkers middels een leerbaan. De tekst wordt uitgesproken door een voice-over. Gedurende de video worden animaties getoond die aansluiten bij de tekst. Deze video is mogelijk gemaakt door SBB, Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven.  

De video begint met het logo van SBB. Daarna horen we een voice-over. Tijdens het verhaal van de voice-over worden er bijpassende animaties getoond. In de laatste scene staat het logo van SBB in beeld met daarbij "beroepsonderwijs", "bedrijfsleven", "maakt werk van praktijkleren". Daaronder staat "www.s-bb.nl/omscholen". Na het verhaal van de voice-over komt de video aan een einde. 

Voice-over: Kunt u vacatures in uw bedrijf niet invullen omdat er onvoldoende vakmensen zijn? Vraagt uw vakgebied nieuwe kennis en vaardigheden van uw medewerkers? Of wilt u nieuwe medewerkers van buiten de sector aantrekken? Denk dan eens aan om- en bijscholing met een leerbaan. Bij een leerbaan combineert de medewerker leren en werken in uw bedrijf. U begeleidt zelf uw huidige en toekomstige medewerkers naar een volledig mbo-diploma. Of onderdeel daarvan. In het laatste geval ontvangt de medewerker een wettelijk erkend mbo-certificaat. En is hij of zij direct inzetbaar op de bijgeschoolde werkzaamheden binnen uw bedrijf. Zoekt u kortdurende scholing voor werkzaamheden, die een medewerker volledig op de werkvloer kan aanleren? Dan biedt de praktijkverklaring mogelijkheden. Na een korte praktijkopleiding krijgt de medewerker een erkende praktijkverklaring waarin staat welke werkprocessen hij of zij beheerst. Het beroepsonderwijs en bedrijfsleven investeren met praktijkleren samen in toekomstbestendige medewerkers, die zich een leven lang blijven ontwikkelen. www.s-bb.nl/omscholen 

Mbo-diploma

Soms kan het volgen van een volledige mbo-opleiding door volwassenen nodig zijn. Hij of zij haalt dan een mbo-diploma. Dit kan bijvoorbeeld bij het omscholen naar een compleet andere functie en/of een andere sector. De bbl-variant is hier voor u aantrekkelijk, omdat werken en naar school gaan wordt gecombineerd. De medewerker blijft dus inzet op de werkvloer. 

Mbo-certificaat

Zoekt u kortdurende mbo-scholing die de inzetbaarheid van uw nieuwe of huidige medewerkers vergroot? Dan is alleen een relevant deel van een mbo-opleiding volgen ook mogelijk. Uw medewerkers halen een mbo-certificaat en zijn daarna gelijk inzetbaar op een afgerond takenpakket. De duur van de opleiding verschilt per mbo-certificaat en hangt af van de leer- en werkervaring van uw medewerker.

Praktijkverklaring

Voor sommige mensen is het behalen van een mbo-diploma of mbo-certificaat nog niet haalbaar. Zij kunnen wel heel waardevol voor uw bedrijf en de arbeidsmarkt zijn. Praktijkleren met de praktijkverklaring biedt hier uitkomst. Dit is kortdurende scholing voor de wat eenvoudigere werkzaamheden, volledig aan te leren bij u op de werkvloer. Het resultaat: een kundige (nieuwe) medewerker met een erkende praktijkverklaring.  

Hulp nodig bij bij- en omscholing?

Hebt u een vraag over bij- of omscholing via het mbo, mbo-certificaten of praktijkverklaringen? Gebruik het contactformulier of bel onze Servicedesk op 088 338 00 00. U bereikt ons ook via info@s-bb.nl.