Orly & Endevoets, sectorwinnaar beste leerbedrijf Entree van 2024, bouwt al jaren aan een fijne omgeving voor studenten. ‘’De moeite die we er de afgelopen jaren instopten, heeft zich uitbetaald, zegt Lincy Endevoets, marketing- en communicatiemanager bij het multidisciplinair vastgoedonderhoudsbedrijf.  

‘’Wij doen het niet voor de bühne, maar wij voelen intrinsiek dat dit de juiste weg is. Niet alleen in het specifiek opleiden van studenten, het is breder dan dat. Mensen op entreeniveau worden vaak niet gezien voor wat ze wel kunnen maar om wat ze niet kunnen. Wij kijken juist naar wat iemand wel kan’’, zegt Lincy. ‘’Voor ons is iedereen gelijk. Of het nou iemand is die hier veertig jaar in dienst is of student is’’, vult Martine van Cromvoirt, HR-manager van het Brabantse bedrijf, aan. 

Iedereen gelijk

‘’Het belangrijkste is dat mensen waardering voelen, ongeacht hun functie of opleidingsniveau. Dat zij mogen zijn wie ze zijn’’, vindt Martine. ‘’We kijken goed naar welke behoefte een stagiair heeft. Sociale en emotionele veiligheid is heel belangrijk en wordt steeds belangrijker. We gaan zoveel mogelijk met hen in gesprek. Ook de vervelende dingen vragen we uit, om ervan te leren en het de volgende keer nog beter te doen. We vinden het mooi als een stagiair zegt: ik heb een leuke tijd gehad, maar het is nog belangrijk als iemand zegt: ‘ik heb echt wat geleerd’, vult Lincy aan.”

Kansen benutten 

Stagiairs krijgen de kans om zichzelf te ontplooien. ‘’Benut elke kans om jezelf te laten zien en spreek uit wat je wel en niet wil. Alleen dan kan je echt onderzoeken hoe dit werk voor jou kan zijn. Het is belangrijk dat je iets doet wat je leuk vindt en dat je op een plek bent waar je het naar je zin hebt’’, zegt Lincy. ‘’Het is de verantwoordelijkheid van ons samen om dit vak door te geven. Onze leermeesters hier zien dat als iets moois. Als je laat zien dat je iets wil leren, in welke vorm dan ook, dan kom je er wel’’, sluit Martine af. 

Nomineer nu jouw favoriete leerbedrijf en/of praktijkopleider

Ken jij leerbedrijven en praktijkopleiders die het praktijkgericht leren tot kunst hebben verheven? Geef ze dan erkenning voor die inzet. Nomineer nu jouw favoriete leerbedrijf en/of praktijkopleider voor de titel van 2025! Nomineren kan tot en met 15 november via: https://www.s-bb.nl/bedrijven/verkiezing/