Bouwmarktketen Praxis ondertekende recent een nieuwe samenwerkingsovereenkomst met SBB. Net als de afgelopen jaren, blijft het erkende leerbedrijf zich samen met SBB inzetten voor verdere professionalisering van de bijna 300 stages en leerbanen in de 191 winkels.

In 2017 was Praxis de derde retailer in Nederland die een samenwerkingsovereenkomst sloot met SBB. Samen met SBB werkt het erkende leerbedrijf voortdurend aan verdere professionalisering van stages en leerbanen voor aankomende vakmensen. Door studenten te begeleiden in de praktijk, levert het bedrijf een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het doe-het-zelfvakmanschap.

Praxis begeleidt vooral mbo-studenten die een opleiding volgen tot verkoper, eerste verkoper, verkoopspecialist of manager retail. Met een uitgebreid stagebeleid en de samenwerking met SBB wil het een excellent leerbedrijf worden. Naast de jaarlijkse audits die de partners samen uitvoeren, ondersteunt SBB het erkende leerbedrijf bij het opleiden en bijscholen van de praktijkopleiders. Bovendien verzorgt SBB de benodigde erkenningen voor de diverse mbo-opleidingen.

Samen optrekken om kwaliteit verder te verbeteren

“De afgelopen jaren zijn we intensief opgetrokken met het team van SBB om de kwaliteit van stages en leerbanen verder te verbeteren”, zegt Melithsa Demmers, directeur HR Praxis. “Er is namelijk altijd ruimte om bepaalde zaken te verbeteren. Wanneer wij ons open naar elkaar opstellen en in gesprek blijven gaan, kunnen wij mooie dingen met elkaar creëren. We hebben laten zien dat wij écht een geweldig leerbedrijf zijn; dat zien we terug op de winkelvoer en dat horen we ook van onze studenten.”

De bouwmarktketen werd al meerdere malen genomineerd voor de verkiezing beste leerbedrijf en praktijkopleider. Melithsa: “In 2019 zijn we zelfs verkozen als beste leerbedrijf in de sector Handel. Daarnaast zijn wij enorm trots op de 1.500 behaalde mbo-diploma’s binnen de eigen klassen van Praxis. Wij zullen blijven investeren in leren en ontwikkelen van medewerkers, want daar worden zowel onze medewerkers als onze klanten blij van. En dat doen we graag samen met onze partner SBB.”

Mooie uitkomsten van audits

Ook Tina Boes, sectorunitmanager Handel bij SBB, is trots op het verlengen van de samenwerkingsovereenkomst met drie jaar. “Praxis heeft zich de afgelopen jaren laten zien als leerbedrijf waar praktijkleren een belangrijke plaats heeft in de organisatie. Dit blijkt onder andere uit de mooie uitkomsten van de audits die wij er de afgelopen jaren hebben gedaan, waaruit groei op verschillende thema’s zichtbaar is geworden.”

“Wij kijken uit naar een nieuwe periode van samenwerken, waar we met elkaar op zoek gaan naar nieuwe kansen om praktijkleren binnen Praxis nog verder te ontwikkelen”, besluit Tina. “Ik geloof dat we hier samen nog meer kunnen bereiken om studenten blijvend een kwalitatief goede stage of leerbaan te bieden in een veranderende arbeidsmarkt.”