Niet kijken naar je papiertje, maar naar wat je kunt. Dat doet praktijkopleider Mohamad Khdeer van het erkende leerbedrijf Arriva in Leeuwarden. Door onder andere studenten met een afstand tot de arbeidsmarkt de weg te wijzen in opleidingsland, biedt hij ze de kans om de mooist mogelijke toekomst voor zichzelf uit te stippelen.

De studenten die Mohamad begeleidt komen samen met doelgroepen, zoals mensen met een bijstandsuitkering, entreestudenten, statushouders en senioren. Wat dat betreft is Mohamad ervaringsdeskundige. Als marketingmanager met twee winkels in de Syrische hoofdstad Damascus ontvlucht hij zeven jaar geleden de oorlog en belandt hij in Nederland, waarvan hij op dat moment alleen maar weet dat hij er zijn leven opnieuw moet opbouwen.

De meeste studenten die Mohamad begeleidt volgen de entreeopleiding. Bij deze opleiding op maat werkt de student een halfjaar tot een jaar aan praktijkgerichte opdrachten – in eigen tempo en passend bij de persoonlijke belangstelling en mogelijkheden. Met het mbo-diploma op zak en verrijkt met nodige kennis en studievaardigheden stroomt de student vervolgens door naar een mbo-opleiding op niveau 2.

Doelen SMART formuleren

Zeker voor statushouders kan de Nederlandse taal een drempel zijn om direct op passend niveau een opleiding te volgen. Maar ambitieus en intelligent als Mohamad is, neemt hij geen genoegen met de gebaande wegen en het advies om te starten met de entreeopleiding. “Ik rekende uit dat ik zestien jaar lang naar school zou moeten gaan”, lacht Mohamad. Op eigen kracht vindt hij de hbo-opleiding Human Resource Management en rondt deze af met gemiddeld een 8. Na zijn eindstage bij Arriva kan hij aan de slag als regiocoördinator bij Arriva, ServiceTeam Noord. Deze functie is hem op het lijf geschreven.

In de rol van praktijkopleider zet Mohamad zich met enorm veel plezier en energie in voor mensen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken, van het SMART formuleren van doelen tot het oefenen met e-mails om te solliciteren. Maar ook zijn eigen ontwikkeling staat niet stil. “Ik vind het leuk om met de adviseur praktijkleren van SBB te sparren over mijn taken als praktijkopleider. Verder kijk ik graag rond op de website van SBB bij Alles voor praktijkopleiders.”

Sue-ann solliciteert en is straks BOA OV

Duidelijk trots vraagt Mohamad alle studenten om iets over zichzelf te vertellen. Sue-ann is moeder van twee jonge kinderen en komt uit Aruba. In eerste instantie krijgt ze een stageplek aangewezen bij een bedrijf waar ze schoonmaakt en eten kookt. “Maar als ik thuiskwam deed ik precies hetzelfde”, kijkt Sue-ann terug. “Dan ging ik gewoon verder met schoonmaken en eten koken. Daar leerde ik dus niks van.”

Gelukkig vindt Sue-ann een nieuwe stageplek bij Arriva. In het kennismakingsgesprek ontdekt Mohamad dat ze veel meer kan, dan wat ze tot op dat moment mocht laten zien. Omdat Sue-ann het erg leuk vindt om mee te lopen met de stewards op de treinen van Arriva, regelt Mohamad een sollicitatiegesprek voor de interne opleiding tot BOA OV, een opleiding waarvoor je eigenlijk een mbo-diploma op niveau 3 nodig hebt.

Sue-ann rolt goed door het gesprek en slaagt met vlag en wimpel voor de capaciteitstest. Zo start ze dezelfde dag met de opleiding, die Arriva ook nog eens betaalt. “Bij Arriva leer ik onder andere beter te communiceren. Ik heb er gewoon zin in om elke ochtend hiernaartoe te komen. We doen zelfs rollenspellen. Ik had nooit gedacht dit te doen, want op Aruba heb je niet eens treinen. Bovendien neem ik alles wat ik hier leer mee naar huis en kan ik weer anderen motiveren en de weg wijzen. Mijn vriend heeft toevallig vandaag een gesprek voor een opleiding tot steigerbouwer.”

Yvonne gaat voor een toekomst als psychotherapeut

Yvonne leert tijdens haar stage om beter te reageren, wanneer het niet loopt zoals ze wenst. “We geven elkaar opbouwende feedback en leren keuzes maken. Daarnaast draait het hier niet om werk alleen. We bespreken ook persoonlijke en ernstige onderwerpen. Omdat ik mijn twee kinderen een goede toekomst wil bieden, leer ik graag door. Uiteindelijk hoop ik psychotherapeut te worden. Ik was bang dat ik een jarenlange route van entreeopleiding, niveau 2, enzovoorts zou moeten volgen. Maar nu ik hier hoorde dat er een 21+-toets bestaat voor toelating op het hbo zonder diploma, kan ik mijn doel veel sneller behalen.”

Net als de rest van de groep, is Arienne blij met de stage bij Arriva. “Hiervoor smeerde ik broodjes in een schoolkantine”, legt ze uit. “Nu krijg ik veel meer feedback en kan ik met de stewards mee om vervoerbewijzen te controleren en reizigers te helpen.” Rami komt uit Syrië. Hij is getrouwd en heeft een zoon van 15. Via ROC Friese Poort leert hij Nederlands als voorbereiding op het Inburgeringsexamen. Hetzelfde geldt voor Haitham uit Jemen, die daar zelfs is opgeleid tot ingenieur. Ook Romy is heel tevreden. Ze is blij dat ze niet thuiszit, maar nu de kans krijgt om aan haar toekomst te werken. Ze kijkt ernaar uit om door te groeien.

Monique wordt een stoere machinist

Monique woonde in Zuid-Afrika en draagt nu met zichtbaar plezier het donkerblauwe Arrivatenue. In Nederland ziet ze voor het eerst vrouwelijke buschauffeurs. “Ik dacht: stoer, dat lijkt mij ook wel wat!” Zo komt ze terecht bij het ServiceTeam van Arriva, waar haar interesses doorgroeien richting treinen en machinist worden. Ze is heel blij dat Mohamad haar de kans gaf en een sollicitatiegesprek regelde voor de functie van machinist in opleiding.

Inmiddels is Monique bezig met het afronden van het assessment. De volgende stap is het starten van de opleiding tot machinist. “Het gaat Mohamad niet om je achtergrond; hij kijkt wat je kunt en wilt doen. Waar een wil is, is een weg. Nog nooit in mijn leven heb ik zoveel positiviteit uit één mond gehoord.”